aluminiumsproduksjon

Vi omgir oss med aluminium hver dag

Vi omgir oss med aluminium hver dag

Visste du at aluminium faktisk er et materiale som er absolutt overalt? Det har du kanskje ikke tenkt over før, men nå skal vi se litt nærmere på hvor mye aluminium som egentlig finnes rundt det, og hvorfor det er et så fantastisk og mye brukt materiale. 

Hvorfor bruker vi aluminium? 

Du lurer kanskje på hvorfor vi bruker nettopp aluminium til så mange forskjellige ting. Det er det en – eller faktisk flere – gode forklaringer på. Aluminium er nemlig et materiale som har noen veldig spesielle egenskaper, som egner seg godt til det helteknologiske og det som kanskje oppleves som litt mer nede på jorden. Vi bruker nemlig aluminium fordi det er et materiale som er både lett og sterkt. Det er utrolig praktisk med et materiale som tåler mye, men som samtidig er lett. 

I tillegg er aluminium et materiale som er svært lett å forme, og det gjør ytterligere at vi kan bruke det til utrolig mange ting, og lage funksjonelt design. Det er altså ikke så rart at man bruker aluminium til både maskineri og verktøy, der man trenger at det er lett og robust på en og samme tid. Du kan lese mer om aluminium på https://www.alupro-n.no/.

Hverdagsprodukter

I tillegg til verktøy og maskineri, så finnes det en hel masse hverdagsprodukter som er laget av nettopp aluminium. Har du for eksempel tenkt over at macbooken din er laget av aluminium? Eller iPhonen? Det er av samme grunn som over, nemlig at det er lett og sterkt. Derfor bruker man også aluminium når man skal lage mange biltyper, fordi man trenger noe som tåler en hel del, men som ikke veier så mye i forhold til andre former for metalliske materialer. Det er også en stor fordel i denne sammenheng, at aluminium er svært enkelt å forme, og dermed kan man enkelt lage aerodynamiske biler.