el gitar

Hvilken gitar bør du velge?

Hvilken gitar bør du velge?

editorial

Gitaren er uten tvil en av verdens mest populære instrumenter, og det er det flere årsaker til. Blant annet er den ganske enkel å starte på, men gir likevel utfordring til selv de mest erfarne musikere. Samtidig har den en allsidig lyd som kan brukes til langt de fleste musikksjangere.

Finn din nye gitar i dag

En gitar kan være mange forskjellige ting. De finnes nemlig i forskjellige typer og størrelser avhengig av ditt erfaringsnivå og dine personlige preferanser. Derfor er gitaren også et instrument som er populært i alle aldersgrupper og blant alt fra nybegynnere til de mest erfarne.

Helt overordnet kan du velge mellom en spansk gitar eller akustisk gitar, som også er den mest klassiske typen. En annen mulighet er den kule stålstrengsgitaren eller den mer avanserte el-gitaren. Du kan også få gitarer som er designet spesifikt for barn eller for venstrehendte.

Hos Danmusikk.no finner du alle typene, og her kan du helt sikkert også finne din nye gitar uansett hva du er på utkikk etter. Deres store sortiment byr på noe for enhver smak og for ethvert behov.

Få en annerledes lyd med el-gitar

En elektrisk gitar er litt noe annet enn en vanlig, akustisk gitar. Den er nemlig elektronisk koblet opp med en forsterker som gir den en veldig annerledes lyd. Den gir en høyere, kraftigere og mer «rocket» lyd enn den vanlige gitaren.

el gitar

Det er også litt mer utfordrende og teknisk å bruke el-gitar frem for akustisk gitar, og derfor anbefales dette vanligvis bare til deg som allerede er ganske erfaren med «vanlig» gitar. Det krever nemlig at du har teknikken på plass, og derfor er det ikke hensiktsmessig for en nybegynner. Du kan gå steget videre til den elektriske gitaren dersom du leter etter en kraftigere lyd som spesielt passer godt inn i rockens verden.