PVC vinduer

Bygg det perfekte drivhus

Bygg det perfekte drivhus

editorial

Har du alltid drømt om et drivhus i hagen eller i bakgården? Det har vært en kjempeeksplosjon av folk som vil ha drivhus, og det er det mange grunner til. Det er både dekorativt og åpner for at man kan dyrke mange ting selv. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du får det perfekte drivhus. 

Bruk gode materialer

image

Hvilke materialer du velger å bruke når du skal bygge drivhuset, er helt avgjørende for hvor godt resultatet blir. Det er selvfølgelig viktig å tenke på fundament, så du får et drivhus som står stabilt i mange år, og der jorden under dreneres ordentlig. Det er også lurt å tenke på vanning. Kan du installere et vanningssystem når du bygger, så du får en smart løsning på plass når drivhuset skal brukes? 

Et drivhus består jo også i stor grad av vinduer, naturlig nok for å slippe inn nok lys til plantene som du skal dyrke der. Da er det også viktig at man velger riktige materialer. PVC vinduer er perfekte til drivhus. Da får du slitesterke vinduer som slipper inn mye lys, men som i tillegg er enkle å vedlikeholde og gjøre rent. Derfor er det mange fordeler ved å velge denne typen vinduer i stedet for glass når man skal bygge drivhus. 

Kom igang med å dyrke

Det er også viktig at man kommer godt igang med å dyrke det man skal la vokse og gro i drivhuset. Det er gøy å se noe spire og gro, og det er også en helt spesiell følelse å lage et måltid med ting man har høstet fra eget drivhus. Det er mange måter å gjøre det på, men det lurt å planlegge så man har en sesong man kan høste fra så lenge som mulig. Det er også viktig at man innreder drivhuset på en måte så de forskjellige grønnsakene får nok lys.